Hvordan opsætter jeg forsendelsesmetoder og priser?

En af hovedfunktionerne i pensopay Shipments er at kunne definere forsendelsesmetoder som du ønsker. De kan defineres på flere forskellige måder afhængigt af dine præferencer.

Første trin er at opsætte en forbindelse til din fragtleverandør – klik her for at finde en guide til din leverandør (LINK).

For at opsætte en forsendelsesmetode skal du gå til indstillinger > ordresystemer > klikke på ordresystemet > tryk ”tilføj forsendelsesmetode” i øverste højre hjørne.

1. Generelt

Udfyld felterne fra toppen og ned.

I denne sektion kan du specificere:

1. Navnet, som vil være synligt i check-out hos de fleste integrationer.
  2. Transportør
  3. Forsendelsesmetode (udgående eller indgående som retur).
  4. Hvilke ydelser transportøren skal tilbyde
  5. Du kan også skjule forsendelsesmetoden, så det ikke er synligt i check-out
  6. Hvis du altid benytter de samme pakkestørrelser, kan du prædefinere dimensionerne
  7. I ’avancerede indstillinger’ kan du tilpasse label ved brug af placeholders.

2. Tillægsydelser

Denne sektion varierer alt efter hvilken transportør du har valgt og ændrer sig automatisk derefter samt efter hvilke ydelser, der er valgt i felterne ovenfor.

3. Service parametre

1. Fragtbeskrivelse:

Udfyld hvilken type af varer du sender. Nogle transportører kræver at du udfylder en fragtbeskrivelse. Du kan enten indtaste egen beskrivelse eller vælge en placeholder (LINK).

1. Pakketype og leveringsinstrukser:

Vælg pakketype og vælg en eventuel valgfri standard leveringsinstruktion.

4. Notifikationer

Her kan du vælge hvorvidt din valgte transportør skal have tilladelse til at sende SMS og e-mail notifikationer direkte til dine kunder og informere dem om leveringsstatus (hvorvidt pakken er undervejs, blevet leveret, tilbageholdt i tolden osv.).

Du kan også lave din egen tracking-mail i mail-indstillingerne og sende den som standard hver gang en kunde vælger denne specifikke fragtpris.

5. Shippingzoner

Her kan du ændre navnet på zonen, vælge enkelte lande i venstre kolonne eller vælge flere og hele kontinenter i den lille drop-down menu i bunden af højre kolonne.

Denne er særligt brugbar, hvis du vil vælge alle lande i verden undtagen EU-lande.

Vælg ’alle lande’ og klik +.

Vælg derefter ”EU” og klik –

Højre kolonne vil derefter kun vise lande udenfor EU.

Hvis du ønsker at vise forskellige priser til forskellige lande, skal du i bunden af siden finde knappen, der hedder ”tilføj shippingzone”.

6. Fragtpriser

Når du har valgt en shippingzone for et eller flere lande, kan du definere en fælles fragtpris for disse lande. Du kan have flere fragtpriser afhængigt af den totale vægt eller købsbeløb.

I eksemplet nedenfor har vi valgt at Danmark og Sverige skal have den samme fragtpris (da de blev valgt i feltet før).

Fragtprisen skal være 30 DKK og gratis fragt, når kunden handler for mere end 500 DKK.

Eksempel forklaret:

I den første grå boks er beløbet på indkøbskurven 0-500 DKK = fragtprisen skal være 30 DKK.

I den anden grå boks er beløbet på indkøbskurven 501-999999 DKK = fragtprisen skal være 0 DKK.

Samme procedure kan gøres for vægt, hvis du ønsker at definere prisen ud fra vægt i stedet for eller begge dele. Du kan tilføje så mange priser som du ønsker til en specifik shippingzone.

Automatisk returforsendelse

Ved fragtprisen kan du også vælge altid at lave en returlabel. Hvis du ikke har lavet en metode for returfragt, skal du gøre dette før du kan vælge en mulighed i boksfeltet vist nedenfor.

Når du har lavet en metode for returfragt, kan du altid genåbne fragtmetoden og tilføje returfragt som standard returmetode. Når dette er valgt, kan du vælge om du vil sende den til kunden som en mail-skabelon eller om du selv vil printe label.

Tip: I dit ordresystem-indstillinger kan du tjekke om den skal printes automatisk.

Til sidst tryk opdatér/opret fragtpris og fragtmetoden er derefter fuldendt.