Opsætning: PrestaShop

Nyttig information inden du starter:

Det er endnu ikke muligt at vise fragtpriser direkte i check-out med pensopay Shipments.

I Prestashop skal du oprette identiske priser i pensopay Shipments og koble disse til dine Prestashop priser.

Til de leveringer, der kræver et afhentningssted, kan pensopay Shipments vise afhentningsmulighederne i check-out gennem de priser, der er oprettet i Prestashop.

I nogle tilfælde kan pensopay Shipments ikke fungere optimalt, hvis du benytter version 1.6 eller mindre.

1. Indsæt API-nøglen i Prestashop
  2. Tilføj en ny webservice token
  3. Opsæt ordresystemet
  4. Download og installér modulet
  5. Link ordrer til fragtmetoder

1. Indsæt API-nøglen i PrestaShop

Log ind på Prestashop > Avancerede funktioner > Webservice.

Tryk på knappen ’tilføj ny webservice nøgle’.

Nu er det muligt for dig at oprette en ny API-nøgle ved at trykke på knappen ’generer’, hvorefter en nøgle automatisk bliver udfyldt i feltet.

1. Sk_rmbillede_2021-09-20_kl._15.08.53.png

2. Tilføj en ny webservice token

Læs mere her (åbner i et nyt vindue):

Aktivér alle tilladelser for følgende punkter:

Addresses

Carriers

Combinations

Countries

Currencies

Customers

Order_carriers

Order_histories

Orders

Products

States

3. Opsæt ordresystemet

• I pensopay Shipments skal du gå til Indstillinger  ordresystemer og klikke på tilføj ordresystem
  • Find Prestashop og klik på Forbind
  • Navngiv din shop, som skal vises i pensopay Shipments
  • Indsæt din shop’s URL (skriv først http://www)
  • Indsæt nøglen, som du lige har lavet, i feltet ’API key’
  • Tryk på opret ordresystem, hvilket er det sidste skridt til at oprette et ordresystem.

4. Download og installér modulet

Når opsætningen er færdig, er næste trin selve integrationen.

• Tilgå dit nyligt oprettede ordresystem i pensopay Shipments
  • Tryk på knappen ’Download modulet’ og gem filen
  • Du skal gerne kunne se et felt, der hedder ’Modulkonfiguration’, hvor der er en tekst i det tilhørende felt. Kopier hele teksten
  • Tilgå din Prestashop og gå til Moduler  upload et modul og vælg filen fra før
  • Klik på konfigurér, når modulet er installeret
  • Indsæt den nøgle, som du kopierede tidligere, ind i feltet ’configuration token’.
  • ”Number of dropproints” hjælper dig til at definere antallet af afhentningssteder, der vises i check-out (standardindstillingen er 5).
  • Tryk ’save and sync’.

5. Link ordrer til fragtmetoder

Når du begynder at få ordrer i pensopay Shipments, skal du oprette et match eller link til den valgte fragtmetode. Læs mere her