Shopify

Indhold:

1. Opsætning af Shopify
  2. Opsætning af Mobilepay
  3. Opsætning af ViaBIll
  4. Hæv en betaling
  5. Refunder en betaling
  6. Lav en "Jeg har læst og accepterer handelsbetingelserne" checkboks
  7. Opsætning af Swish i Shopify
  8. Opsætning af Vipps i Shopify

1. Sådan opsættes Shopify

1 - I Shopify indstillinger: Tilføj QuickPay under Settings > Payment provider > Alternative Payments

Du har fået en mail, som indeholder dit agreement ID og API-nøgle.

Tilbage

2. MobilePay Online opsætning

Først skal du installere MobilePay i dit shopsystem:
Start med at logge ind via dette unikke link:  https://www.shopify.com/login?redirect=authorize_gateway%2F1051599  for at tilføje MobilePay Online som en betalingsmulighed i dit shopsystem. Login med jeres Shopify oplysninger.

Derefter gå ind i din Shopify - gå til Settings > Payments > Alternative payments og vælg “Choose alternativr payment”.

Herefter vælger søger du på MobilePay

1. Du har fået tilsendt de nøgler, du skal bruge til opsætningen. Der er tale om Agreement ID + API nøgle

Tilbage

3. Opsætning af ViaBill

Først skal du installere ViaBill i dit shopsystem:
Start med at logge ind via dette unikke link: https://www.shopify.com/login?redirect=%2Fadmin%2Fauthorize_gateway%2F1052594  for at tilføje ViaBill som en betalingsmulighed i dit shopsystem. Login med jeres Shopify oplysninger.

Derefter gå ind i din Shopify - gå til Settings > Payments > Alternative payments og vælg “Choose alternativr payment”.

Herefter vælger søger du på ViaBill

1. Du har fået tilsendt de nøgler, du skal bruge til opsætningen. Der er tale om Agreement ID + API nøgle

Tilbage

• Opsætning af ViaBills Pricetag

Installation af ViaBill Shopify app

For at få ViaBills Pricetag på din Shopify webshop, skal du installere app'en, ViaBill Checkout, via dette link.

Klik nu på Install Unlisted App, for at installere app'en. Shopify er ved at gennemse og godkende app'en, hvorfor den er markeret som unlisted. App'en virker helt upåklageligt, så du kan trygt installere den.

Når du får ViaBill igennem pensopay, så er du allerede kunde hos dem og du skal logge ind som eksisterende kunde med de samme oplysninger, som du bruger til at logge ind med på Mit ViaBill.
Har du endnu ikke været logget ind på Mit ViaBill, kan du få en midlertidig kode tilsendt ved at gå ind på deres hjemmeside og nulstille din kode ved at trykke Glemt adgangskode?

Nu kan du se din ViaBill API-nøgle, se dit unikke ViaBill PriceTag script.
Det skal du bruge til at opsætte dit pricetag, som er det lille prisskilt som vises under din pris på produktsiden og i kurven.

Vær opmærksom på, at den følgende vejledning er en general vejledning, og at den ikke nødvendigvis passer til din webshop og dit valgte tema.

Først skal du indsætte dit unikke PriceTag script nederst i tema-filerne product.liquid og cart.liquid. Du finder dit PriceTag script i app'ens kontrolpanel, hvor du endte efter du loggede ind igennem din Shopify.

Alternativt kan du kopiere nedenstående og erstatte {SHOPSPECIFIC} med den unikke del af dit PriceTag script, som står efter script/ og før ';var. Altså en tal- og bogstavstreng som ender på %3D

<script>
(function(){
var o=document.createElement('script');
o.type='text/javascript';
o.async=true;
o.src='https://pricetag.viabill.com/script/{SHOPSPECIFIC}';
var s=document.getElementsByTagName('script')[0];
s.parentNode.insertBefore(o,s);
})();
</script>

Dernæst skal du navigere til dit temas filer. Tryk først på Online Store og herefter på Actions" og vælg Edit Code

PriceTag på Produkter

I menuen over alle filerne, skal du finde frem til filen product-template.liquid, og indsætte følgende div i nærheden af produktets pris.

<div class="viabill-pricetag"
data-view="product"
data-price="{{ product.price | money }}"
data-language="da"
data-currency="dkk">

</div>

Hvis dit PriceTag ikke viser den korrekt pris, skal du måske ændre {{ product.price | money }} i data-price til noget andet, som er unikt for din webshop.

Du har desuden mulighed for at tilføje styling til ovenstående. Indsæt: <div style="valgt styling"> før og </div> efter ovenstående div, og indsæt den ønskede styling.

PriceTag på Kurven

Ligesom til før skal du find frem til filen cart-template.liquid og indsæt følgende div i nærheden af kurvens total.

<div class="viabill-pricetag"
data-view="basket"
data-price="{{ cart.total_price | money }}"
data-language="da"
data-currency="dkk">

</div>

Hvis PriceTag ikke viser den korrekt pris, skal du muligvis ændre {{ cart.total_price | money }} i data-price til noget andet, ligesom før med produktprisen.

Igen er det en mulighed at tilføje styling til ovenstående. Indsæt igen <div style="valgt styling"> før og </div> efter ovenstående div, og indsæt den ønskede styling.

Et eksempel på custom styling kunne være:

<div style="margin-top:10px; text-align:right;">
<div class="viabill-pricetag"
data-view="basket"
data-price="{{ cart.total_price | money }}"
data-language="da"
data-currency="dkk">

</div>
</div>

PriceTag med Variable Pris

Hvis dine produkter har variable pris, kan du se ViaBills egen PriceTag dokumentation (findes kun på engelsk) for yderligere information.
Du vil i så fald skulle lave en if for produkter med variabel pris, hvor du skal bruge data-view="product", data-dynamic-price i stedet for data-price og indsætte data-dynamic-price-triggers under data-dynamic-price. Se et eksempel herpå nedenfor.
Hvis du ikke selv kan få det til at virke, henviser vi til at skrive til teknik@viabill.com for assistance.

{% if option.selected_value == value %}
<div class="viabill-pricetag"
data-view="product"
data-dynamic-price=".product-single__price"
data-dynamic-price-triggers="select.product-form__input"
data-language="da"
data-currency="dkk">

</div>
{% else %}
<div class="viabill-pricetag"
data-view="product"
data-price="{{ product.price | money }}"
data-language="da"
data-currency="dkk">

</div>
{% endif %}

OBS! Husk at trykke gem, hver gang du laver en ændring i dine tema filer, ellers vil du ikke kunne se ændringerne på din webshop.

Tilbage

4. Hæv en betaling

Hermed en guide som beskriver hvordan man hæver penge i sin Shopify webshop:

1. Start med at finde den ordre, du skal behandle inde i ordreoversigten i Shopify

2. Inde på ordren, finder du en "capture"-knap. Capture henviser til at hæve pengene

3. Når du trykker på "Capture"-knappen kommer der en boks frem, hvor beløbet fremgår. Tryk på "accept"-knappen for at foretage din hævning af beløbet

4. Når ordren er accepteret, så vil det fremgå i ordrehistorikken, at ordren er hævet

5. Slutteligt skal du så markere ordren som "fulfillled", som vil oprette forsendelse og sende besked til kunden om, at ordren er på vej

Tilbage

5. Refunder en betaling

Det kan ske, at det bliver nødvendigt at refundere en transaktion for en kunde. Nedenfor finder du en guide til, hvordan du gør i din Shopify-løsning:

1: Vælg den ordre, du skal refundere ordre.png

2: Tryk på refundering øverst på siden:

3: Foretag refunderingen ved

1. Vælg antal + evt "restock item"
  2. Tjek beløbet
  3. Refundér beløbet

4: Refunderingen er foretaget

Tilbage

6. Lav en "Jeg har læst og accepterer handelsbetingelserne" checkboks

Kravet om at der skal være en checkboks inden betaling, hvortil kunden kan læse disse via et klikbart link, samt aktivt afkrydse, at de har læst og forstået ens handelsbetingelser er ikke noget Shopify har indbygget i deres shopsystem.

Da Shopify ikke er en virksomhed, som er stiftede indenfor EU, er de ikke underlagt dette krav - hvilket besværliggør det for EU-webshop ejere. Der er to muligheder for at få en sådan checkboks ind på din shop. Se nedenfor:

1. PROGRAMMER DET IND I DIN SHOPIFY:
Shopify har lavet en teknisk avanceret guide, hvor man kan programmere checkboksen ind i sin shop. Det kræver lidt know-how indenfor HTML, CSS, Javascript og Liquid. Du kan læse guiden her.

2. TILKØB CHECKBOKS:
Hvis du ikke har teknisk snilde eller har en Shopify ekspert i dit netværk, så giver Shopify dig en mulighed for at tilkøbe checkboksen som App i deres app store. dette står til $2,50 om måneden. Du kan læse mere om det her

Vi håber at dette hjalp dig og hvis der er yderligere spørgsmål til det ovenstående er vi at nå på mail support@pensopay.com eller på telefon +45 77 344 388.

Tilbage

7. Opsætning af Swish i Shopify

Swish er en pendant til MobilePay - målrettet det svenske marked..

Swish kræver en svensk bankkonto (Nordea og Danske Bank kan hjælpe), og Swish fungerer kun ift svenske kroner (SEK). Dvs at du tager imod svenske kroner og får udbetalt svenske kroner.

Du kan ansøge her; https://www.swish.nu/company

Hvordan opsætter jeg Swish?

For at kunne sætte Swish op skal du bruge en indløsningsaftale med Swish. Herefter skal du igennem QuickPay Manager, indsætte dine oplysninger og herefter oprette et certifikat der skal udveksles med Swish.

Opsætning i QuickPay Manager

1. Log in på QuickPay Manager - gå til Settings > Acquirers > Swish

2. Indsæt dit Swish number

3. Klik på “CREATE CERTIFICATE”

4. Opret et ny nøgle/key, der fungerer sammen med Swish. Under “Create new key” skal du vælge Swish som type, og herefter indsætte en beskrivelse af nøglen, fx “Swish”

5. Vælg den nyoprettede nøgle under “Cryptographic Keys”

6. Download CSR ved at trykke på “DOWNLOAD CSR” og bemærk om oplysningerne er korrekte

7. Den downloadede CSR skal uploades til Swish, hvorefter du får udleveret et certifikat

8. Den tekst du får præsenteret fra jeres nye certifikat skal du gemme i en fil med filudvidelsen .pem

9. Upload det nye certifikat fra Swish, under “UPLOAD CERTIFICATE” i QuickPay manageren

10. Gå tilbage til Settings > Acquirers > Swish og vælg det nye certifikat under “Select certificate”-dropdown

11. Aktivér Swish, og du er nu klar til at modtage Swish-betalinger i din webshop.

Hvordan hæver jeg en Swish transaktion?

Swish er en konto-til-konto overførsel og dermed er det ikke nødvendigt at du laver en 'hæver beløbet' - det overføres automatisk til din konto når kunden gennemfører købet.

Opsætning af Swish i shoppen

Ønsker man at sætte Swish op som en individuel betalingsmetode, så det vælges inden man kommer til betalingsvinduet, er det også muligt.

swish-shopify

1. Log ind på din Shopify konto gennem følgende link: https://www.shopify.com/add-swish

2. I Shopify - gå til Settings > Payments > Alternative payments og vælg Swish via QuickPay som mulighed i dropdown

3. Du har fået tilsendt de nøgler, du skal bruge til opsætningen. Der er tale om Agreement ID + API nøgle

4. shopify-settings

Tilbage

8. Opsætning af Vipps i Shopify

Vipps er den norske pendant til MobilePay Online i Danmark.

For at få Vipps kræver det følgende:

• Et norsk organisationsnummer
  • En norsk bankkonto
  • Det kræver desuden at valutaen i din checkout er NOK

Modtag Vipps gennem PensoPay

1. Man skal oprette en konto hos Vipps. Dette gøres ved at man følger linket her: https://vippsbedrift.no/signup/vippspanett
  2. Man skal vælge Integrasjon via leverandør og vælge QuickPay i den efterfølgende dropdown.

Når formularen er sendt skal ansøgningen behandles hos Vipps. Når ansøgningen er færdigbehandlet fremsendes Vipps-informationen direkte til os, hvorefter vi opsætter det i gatewayen og informerer jer herom.

Pris

Du betaler kun prisen for dit abonnement og dertilhørende transaktionsomkostninger. Vipps holder også egne priser.

Vipps i Shopify

Vipps kan opsættes, så den får sin egen betalingsmetode i din checkout, som forklaret i guiden nedenfor.

vipps-shopify

1. Du har fået tilsendt de nøgler, du skal bruge til opsætningen. Der er tale om Agreement ID + API nøgle

2. Log ind på din Shopify konto gennem følgende link: https://www.shopify.com/add-vipps

3. Gå derefter til Settings > Payments > Alternative payments og vælg Vipps via QuickPay som mulighed i dropdown

4. Indsæt Agreement ID og API-key.

5. Gem og du er klar til at modtage betaling med Vipps.

Tilbage