Shopify

Indhold:

1. Opsætning af Shopify
  2. Opsætning af Mobilepay
  3. Opsætning af ViaBIll
  4. Hæv en betaling
  5. Refunder en betaling
  6. Lav en "Jeg har læst og accepterer handelsbetingelserne" checkboks
  7. Opsætning af Swish i Shopify
  8. Opsætning af Vipps i Shopify

1. Sådan opsættes Shopify

1 - I Shopify indstillinger: Tilføj QuickPay under Settings > Payment provider > Alternative Payments

Du har fået en mail, som indeholder dit agreement ID og API-nøgle.

shopify-settings

Tilbage

2. MobilePay Online opsætning

Først skal du installere MobilePay i dit shopsystem:
Start med at logge ind via dette unikke link:  https://www.shopify.com/login?redirect=authorize_gateway%2F1051599  for at tilføje MobilePay Online som en betalingsmulighed i dit shopsystem. Login med jeres Shopify oplysninger.

Derefter gå ind i din Shopify - gå til Settings > Payments > Alternative payments og vælg “Betal via MobilePay” som mulighed i dropdown

shopify-alternative-payment

1. Du har fået tilsendt de nøgler, du skal bruge til opsætningen. Der er tale om Agreement ID + API nøgle

shopify-settings

Tilbage

3. Opsætning af ViaBill

Først skal du installere ViaBill i dit shopsystem:
Start med at logge ind via dette unikke link: https://www.shopify.com/login?redirect=%2Fadmin%2Fauthorize_gateway%2F1052594  for at tilføje ViaBill som en betalingsmulighed i dit shopsystem. Login med jeres Shopify oplysninger.

Derefter bedes du åbne din Shopify account - gå til Settings > Payments > Alternative payments og vælg “Betal via Viabill” som mulighed i dropdown.

shopify-alternative-payment

1. I QuickPay Manager - gå til Settings > Integration og indsæt det samme agreement ID og API-nøgle, som du brugte i den tidligere opsætning.

shopify-settings

Tilbage

• Opsætning af ViaBills Pricetag

Det er enkelt at opsætte ViaBills pricetags på sin Shopify ved hjælp af en app.

Gå ind på https://viabill.shoptigrator.com/install

Indtast det fulde domænenavn på den webshop, du ønsker at installere appen på (f.eks. morfars.myshopify.com). Klik på Install ViaBill APP og fortsæt installeringen ved at indtaste dine Shopify oplysninger.

Du lander nu i din Shopify, hvor du bliver bedt om at installere ViaBill appen. Klik på Install unlisted app for at fortsætte installationen.

Appen er nu installeret, og du kan klikke på Let’s get started! for at blive ført igennem appens Setup Wizzard.

I det 1. trin bliver du bedt om at indsætte den ViaBill pricetagkode (Shop specifik ViaBill script URI), som du har modtaget fra ViaBill ifm. din ViaBill tilmelding. Indsæt koden, og klik på Next Step.

Hvis du endnu ikke har modtaget en kode, så kan du skrive til teknik@viabill.com og bede om at få den tilsendt.

I det 2. trin skal du vælge den valuta og det sprog, der skal bruges i dit ViaBill pricetag. Vælg Danish Kroner (DKK) under Pricetag Currency og vælg Danish under Pricetag Language, og klik på Next Step.

I det 3. trin skal du installere ViaBills pricetag snippets. Klik på Install Snippets for at installere dem. Du kan også klikke på Need help setting up the snippets for at få en kort beskrivelse af, hvordan processen fungerer, men det er vigtigt at du installerer disse snippets, da ViaBills pricetags ellers ikke vil blive vist.

Klik på Done!, når du har installeret ViaBills pricetag snippets.

Appen er nu installeret og konfigureret, og nu skal dine ViaBill pricetag snippets også tilføjes på din webshops tema, så webshoppen ved hvilke niveauer det skal vises på (f.eks. de enkelte produkter og kurven).

For at gøre det skal du gå til Online Store -> Actions -> Edit Code

For at vise ViaBills pricetags på webshoppens produktsider:
Vælg product-template.liquid filen under Sections.

Placer den følgende kode, der hvor du ønsker at ViaBills pricetag skal vises på din produktside:

{% include 'viabill-pricetag' %­}

Normalt vil man placere ViaBills pricetag nær salgsprisen. Du kan finde salgsprisen ved at søge på  product-price eller lignende alt efter hvilket tema, du bruger.

Klik Gem oppe til højre, og ViaBills pricetag vil nu blive vist på dine produkter.

For at vise ViaBills pricetag i webshoppens kurv:
Vælg cart-template.liquid filen under Sections.

Placer den følgende kode, der hvor du ønsker at ViaBills pricetag skal vises i din kurv:

{% include 'viabill-pricetag-cart' %}

Normalt vil man placere ViaBills pricetag nær total cart value. Du kan finde totalprisen ved at søge på  {{ cart.total_price | money }} eller lignende alt efter hvilket tema, du bruger.

Klik Gem oppe til højre, og ViaBills pricetag vil nu blive vist i din kurv.

Tilbage

4. Hæv en betaling

Hermed en guide som beskriver hvordan man hæver penge i sin Shopify webshop:

1. Start med at finde den ordre, du skal behandle inde i ordreoversigten i Shopify

2. Inde på ordren, finder du en "capture"-knap. Capture henviser til at hæve pengene

3. Når du trykker på "Capture"-knappen kommer der en boks frem, hvor beløbet fremgår. Tryk på "accept"-knappen for at foretage din hævning af beløbet

4. Når ordren er accepteret, så vil det fremgå i ordrehistorikken, at ordren er hævet

5. Slutteligt skal du så markere ordren som "fulfillled", som vil oprette forsendelse og sende besked til kunden om, at ordren er på vej

Tilbage

5. Refunder en betaling

Det kan ske, at det bliver nødvendigt at refundere en transaktion for en kunde. Nedenfor finder du en guide til, hvordan du gør i din Shopify-løsning:

1: Vælg den ordre, du skal refundere ordre.png

2: Tryk på refundering øverst på siden:

3: Foretag refunderingen ved

1. Vælg antal + evt "restock item"
  2. Tjek beløbet
  3. Refundér beløbet

4: Refunderingen er foretaget

Tilbage

6. Lav en "Jeg har læst og accepterer handelsbetingelserne" checkboks

Kravet om at der skal være en checkboks inden betaling, hvortil kunden kan læse disse via et klikbart link, samt aktivt afkrydse, at de har læst og forstået ens handelsbetingelser er ikke noget Shopify har indbygget i deres shopsystem.

Da Shopify ikke er en virksomhed, som er stiftede indenfor EU, er de ikke underlagt dette krav - hvilket besværliggør det for EU-webshop ejere. Der er to muligheder for at få en sådan checkboks ind på din shop. Se nedenfor:

1. PROGRAMMER DET IND I DIN SHOPIFY:
Shopify har lavet en teknisk avanceret guide, hvor man kan programmere checkboksen ind i sin shop. Det kræver lidt know-how indenfor HTML, CSS, Javascript og Liquid. Du kan læse guiden her.

2. TILKØB CHECKBOKS:
Hvis du ikke har teknisk snilde eller har en Shopify ekspert i dit netværk, så giver Shopify dig en mulighed for at tilkøbe checkboksen som App i deres app store. dette står til $2,50 om måneden. Du kan læse mere om det her

Vi håber at dette hjalp dig og hvis der er yderligere spørgsmål til det ovenstående er vi at nå på mail support@pensopay.com eller på telefon +45 77 344 388.

Tilbage

7. Opsætning af Swish i Shopify

Swish er en pendant til MobilePay - målrettet det svenske marked..

Swish kræver en svensk bankkonto (Nordea og Danske Bank kan hjælpe), og Swish fungerer kun ift svenske kroner (SEK). Dvs at du tager imod svenske kroner og får udbetalt svenske kroner.

Du kan ansøge her; https://www.swish.nu/company

Hvordan opsætter jeg Swish?

For at kunne sætte Swish op skal du bruge en indløsningsaftale med Swish. Herefter skal du igennem QuickPay Manager, indsætte dine oplysninger og herefter oprette et certifikat der skal udveksles med Swish.

Opsætning i QuickPay Manager

1. Log in på QuickPay Manager - gå til Settings > Acquirers > Swish

2. Indsæt dit Swish number

3. Klik på “CREATE CERTIFICATE”

4. Opret et ny nøgle/key, der fungerer sammen med Swish. Under “Create new key” skal du vælge Swish som type, og herefter indsætte en beskrivelse af nøglen, fx “Swish”

5. Vælg den nyoprettede nøgle under “Cryptographic Keys”

6. Download CSR ved at trykke på “DOWNLOAD CSR” og bemærk om oplysningerne er korrekte

7. Den downloadede CSR skal uploades til Swish, hvorefter du får udleveret et certifikat

8. Den tekst du får præsenteret fra jeres nye certifikat skal du gemme i en fil med filudvidelsen .pem

9. Upload det nye certifikat fra Swish, under “UPLOAD CERTIFICATE” i QuickPay manageren

10. Gå tilbage til Settings > Acquirers > Swish og vælg det nye certifikat under “Select certificate”-dropdown

11. Aktivér Swish, og du er nu klar til at modtage Swish-betalinger i din webshop.

Hvordan hæver jeg en Swish transaktion?

Swish er en konto-til-konto overførsel og dermed er det ikke nødvendigt at du laver en 'hæver beløbet' - det overføres automatisk til din konto når kunden gennemfører købet.

Opsætning af Swish i shoppen

Ønsker man at sætte Swish op som en individuel betalingsmetode, så det vælges inden man kommer til betalingsvinduet, er det også muligt.

swish-shopify

1. Log ind på din Shopify konto gennem følgende link: https://www.shopify.com/add-swish

2. I Shopify - gå til Settings > Payments > Alternative payments og vælg Swish via QuickPay som mulighed i dropdown

3. Du har fået tilsendt de nøgler, du skal bruge til opsætningen. Der er tale om Agreement ID + API nøgle

4. shopify-settings

Tilbage

8. Opsætning af Vipps i Shopify

Vipps er den norske pendant til MobilePay Online i Danmark.

For at få Vipps kræver det følgende:

• Et norsk organisationsnummer
  • En norsk bankkonto
  • Det kræver desuden at valutaen i din checkout er NOK

Modtag Vipps gennem PensoPay

1. Man skal oprette en konto hos Vipps. Dette gøres ved at man følger linket her: https://vippsbedrift.no/signup/vippspanett
  2. Man skal vælge Integrasjon via leverandør og vælge QuickPay i den efterfølgende dropdown.

Når formularen er sendt skal ansøgningen behandles hos Vipps. Når ansøgningen er færdigbehandlet fremsendes Vipps-informationen direkte til os, hvorefter vi opsætter det i gatewayen og informerer jer herom.

Pris

Du betaler kun prisen for dit abonnement og dertilhørende transaktionsomkostninger. Vipps holder også egne priser.

Vipps i Shopify

Vipps kan opsættes, så den får sin egen betalingsmetode i din checkout, som forklaret i guiden nedenfor.

vipps-shopify

1. Du har fået tilsendt de nøgler, du skal bruge til opsætningen. Der er tale om Agreement ID + API nøgle

2. Log ind på din Shopify konto gennem følgende link: https://www.shopify.com/add-vipps

3. Gå derefter til Settings > Payments > Alternative payments og vælg Vipps via QuickPay som mulighed i dropdown

4. Indsæt Agreement ID og API-key.

5. Gem og du er klar til at modtage betaling med Vipps.

Tilbage