Shopify

Indhold:

1. Opsætning af Shopify
  2. Opsætning af Mobilepay
  3. Opsætning af ViaBIll
  4. Hæv en betaling
  5. Refunder en betaling
  6. Lav en "Jeg har læst og accepterer handelsbetingelserne" checkboks

1. Sådan opsættes Shopify

IN ENGLISH:

1 - I Shopify indstillinger: Tilføj QuickPay under Settings > Payment provider > Alternative Payments

2 - Gå til QuickPay Manager - Settings > Integration og indsæt Agreement ID og API KEY i Shopify.

shopify-settings

3 - Sidste skridt er at opdatere rettigheder/permissions for sin API User.

Dette gøres under ved at klikke på ‘UPDATE PERMISSIONS’ i din gateway, som vist på det forrige screenshot.

update-permissions

Tilbage

2. MobilePay Online opsætning

IN ENGLISH:

Først skal du installere MobilePay i dit shopsystem:
Start med at logge ind via dette unikke link:  https://www.shopify.com/login?redirect=authorize_gateway%2F1051599  for at tilføje MobilePay Online som en betalingsmulighed i dit shopsystem. Login med jeres Shopify oplysninger.

Derefter gå ind i din Shopify - gå til Settings > Payments > Alternative payments og vælg “Betal via MobilePay” som mulighed i dropdown

shopify-alternative-payment

1. I QuickPay Manager - gå til Settings > Integration og indsæt Agreement ID og API KEY i Shopify.

shopify-integration

shopify-settings

Tilbage

3. Opsætning af ViaBill

IN ENGLISH:

Først skal du installere ViaBill i dit shopsystem:
Start med at logge ind via dette unikke link: https://www.shopify.com/login?redirect=%2Fadmin%2Fauthorize_gateway%2F1052594  for at tilføje ViaBill som en betalingsmulighed i dit shopsystem. Login med jeres Shopify oplysninger.

Derefter bedes du åbne din Shopify account - gå til Settings > Payments > Alternative payments og vælg “Betal via Viabill” som mulighed i dropdown

shopify-alternative-payment

1. I QuickPay Manager - gå til Settings > Integration og indsæt Agreement ID og API KEY i Shopify.

shopify-integration

shopify-settings

Tilbage

• Opsætning af ViaBills Pricetag

Det er enkelt at opsætte ViaBills pricetags på sin Shopify ved hjælp af en app.

Gå ind på https://viabill.shoptigrator.com/install

Indtast det fulde domænenavn på den webshop, du ønsker at installere appen på (f.eks. morfars.myshopify.com). Klik på Install ViaBill APP og fortsæt installeringen ved at indtaste dine Shopify oplysninger.

Du lander nu i din Shopify, hvor du bliver bedt om at installere ViaBill appen. Klik på Install unlisted app for at fortsætte installationen.

Appen er nu installeret, og du kan klikke på Let’s get started! for at blive ført igennem appens Setup Wizzard.

I det 1. trin bliver du bedt om at indsætte den ViaBill pricetagkode (Shop specifik ViaBill script URI), som du har modtaget fra ViaBill ifm. din ViaBill tilmelding. Indsæt koden, og klik på Next Step.

Hvis du endnu ikke har modtaget en kode, så kan du skrive til teknik@viabill.com og bede om at få den tilsendt.

I det 2. trin skal du vælge den valuta og det sprog, der skal bruges i dit ViaBill pricetag. Vælg Danish Kroner (DKK) under Pricetag Currency og vælg Danish under Pricetag Language, og klik på Next Step.

I det 3. trin skal du installere ViaBills pricetag snippets. Klik på Install Snippets for at installere dem. Du kan også klikke på Need help setting up the snippets for at få en kort beskrivelse af, hvordan processen fungerer, men det er vigtigt at du installerer disse snippets, da ViaBills pricetags ellers ikke vil blive vist.

Klik på Done!, når du har installeret ViaBills pricetag snippets.

Appen er nu installeret og konfigureret, og nu skal dine ViaBill pricetag snippets også tilføjes på din webshops tema, så webshoppen ved hvilke niveauer det skal vises på (f.eks. de enkelte produkter og kurven).

For at gøre det skal du gå til Online Store -> Actions -> Edit Code

For at vise ViaBills pricetags på webshoppens produktsider:
Vælg product-template.liquid filen under Sections.

Placer den følgende kode, der hvor du ønsker at ViaBills pricetag skal vises på din produktside:

{% include 'viabill-pricetag' %­}

Normalt vil man placere ViaBills pricetag nær salgsprisen. Du kan finde salgsprisen ved at søge på  product-price eller lignende alt efter hvilket tema, du bruger.

Klik Gem oppe til højre, og ViaBills pricetag vil nu blive vist på dine produkter.

For at vise ViaBills pricetag i webshoppens kurv:
Vælg cart-template.liquid filen under Sections.

Placer den følgende kode, der hvor du ønsker at ViaBills pricetag skal vises i din kurv:

{% include 'viabill-pricetag-cart' %}

Normalt vil man placere ViaBills pricetag nær total cart value. Du kan finde totalprisen ved at søge på  {{ cart.total_price | money }} eller lignende alt efter hvilket tema, du bruger.

Klik Gem oppe til højre, og ViaBills pricetag vil nu blive vist i din kurv.

Tilbage

4. Hæv en betaling

Hermed en guide som beskriver hvordan man hæver penge i sin Shopify webshop:

1. Start med at finde den ordre, du skal behandle inde i ordreoversigten i Shopify

2. Inde på ordren, finder du en "capture"-knap. Capture henviser til at hæve pengene

3. Når du trykker på "Capture"-knappen kommer der en boks frem, hvor beløbet fremgår. Tryk på "accept"-knappen for at foretage din hævning af beløbet

4. Når ordren er accepteret, så vil det fremgå i ordrehistorikken, at ordren er hævet

5. Slutteligt skal du så markere ordren som "fulfillled", som vil oprette forsendelse og sende besked til kunden om, at ordren er på vej

Tilbage

5. Refunder en betaling

Det kan ske, at det bliver nødvendigt at refundere en transaktion for en kunde. Nedenfor finder du en guide til, hvordan du gør i din Shopify-løsning:

1: Vælg den ordre, du skal refundere ordre.png

2: Tryk på refundering øverst på siden:

3: Foretag refunderingen ved

1. Vælg antal + evt "restock item"
  2. Tjek beløbet
  3. Refundér beløbet

4: Refunderingen er foretaget

Tilbage

6. Lav en "Jeg har læst og accepterer handelsbetingelserne" checkboks

Kravet om at der skal være en checkboks inden betaling, hvortil kunden kan læse disse via et klikbart link, samt aktivt afkrydse, at de har læst og forstået ens handelsbetingelser er ikke noget Shopify har indbygget i deres shopsystem.

Da Shopify ikke er en virksomhed, som er stiftede indenfor EU, er de ikke underlagt dette krav - hvilket besværliggør det for EU-webshop ejere. Der er to muligheder for at få en sådan checkboks ind på din shop. Se nedenfor:

1. PROGRAMMER DET IND I DIN SHOPIFY:
Shopify har lavet en teknisk avanceret guide, hvor man kan programmere checkboksen ind i sin shop. Det kræver lidt know-how indenfor HTML, CSS, Javascript og Liquid. Du kan læse guiden her.

2. TILKØB CHECKBOKS:
Hvis du ikke har teknisk snilde eller har en Shopify ekspert i dit netværk, så giver Shopify dig en mulighed for at tilkøbe checkboksen som App i deres app store. dette står til $2,50 om måneden. Du kan læse mere om det her

Vi håber at dette hjalp dig og hvis der er yderligere spørgsmål til det ovenstående er vi at nå på mail support@pensopay.com eller på telefon +45 77 344 388.

Tilbage